preskoči na sadržaj
OŠ - SE Rivarela

Osnovna škola - Scuola elementare Rivarela Novigrad - Cittanova je smještena u neposrednoj blizini mora kraj gradskog nogometnog igrališta. S Područnim odjelom Karigador pokriva područje Grada Novigrada i Općine Brtonigle. Područni odjel u Karigadoru privremeno je zatvoren zbog nedovoljnog broja školske djece. Rad u matičnoj školi organiziran je u jutarnjoj smjeni.

Izvannastavne i izvanškolske aktivnosti organizirane su u poslijepodnevnim satima. U školi je za učenike nižih razreda organiziran produženi boravak.

  

Učenici škole zapaženo sudjeluju na Hrvatskim školskim susretima LiDraNo, natjecanjima Znanost mladima,tehničkom stvaralaštvu, brojnim likovnim i literarnim natječajima i sportskim natjecanjima. Učenici su aktivni i u svim kulturnim i drugim zbivanjima u svojoj sredini. Informatika se uči od prvog razreda. Osnovna Škola Rivarela Novigrad u svom sastavu kao proširenu djelatnost Škole ima i Osnovnu glazbenu školu. Njen se rad odvija u poslijepodnevnim satima.

Od 1990. godine u školi se održava Škola dječjeg stvaralaštva za darovitu djecu Republike Hrvatske Novigradsko proljeće - Primavera Cittanovese. Ova jedinstvena Škola stvaralaštva darovite djece u jezično - umjetničkom području nastala je u svrhu poticanja darovitih učenika za izražavanjem riječju, slikom, zvukom i pokretom u uvjetima mentorske nastave radioničkog tipa. 2009. Škola dječjeg stvaralaštva doživljava kvalitativni pomak i ulazi u Katalog natjecanja i smotri Agencije za odgoj i obrazovanje. 2016. Novigradsko proljeće postaje Europska točka darovitosti

 

 

 

 

Školska zgrada

Gradnja Osnovne škole Rivarela, u Novigradu, dovršena je 1983. godine. S nastavom u novoj školskoj zgradi započelo se 6. svibnja 1983.

 

Novi sistem zgrade je konstrukcija armiranobetonskih poprečnih nosivih zidova i armiranobetonskog skeleta. Sve horizontalne i kose krovne plohe riješene su kao monolitne građevinske ploče. Unutarnji pregradni zidovi su od opeke. Sve vanjske plohe zidova su ožbukane i obojene. Svi kosi krovovi pokriveni su kanalicom, a postavljena je i toplinska izolacija s mineralnom vunom. Unutarnji zidovi zaštićeni su bijelom bojom. Sanitarne prostorije obložene su keramičkim pločicama. U učionicama su postavljeni parketni podovi. Na podu učionice iz likovne kulture postavljene su keramičke pločice, a u učionici FI-KE-BI su vinas pločice.

Nastava u PŠ Karigador se održavala u zgradi sagrađenoj prije više od 70 godina. Zgrada odgovara uvjetima ostvarivanja odgojno - obrazovnih zadataka. U Područnom odjelu Karigador ne održava se nastava zbog nedostatka djece.

 

 

TražilicaSavjetovanje mladih

Školska brošura


Omoguru

Erasmus+


eTwinning projekti


Katalog knjižnice


Društvene mreže

SLUŽBENA FACEBOOK STRANICA OŠ-SE RIVARELA

 

SLUŽBENI YOUTUBE KANAL OŠ-SE RIVARELA


Medijska pismenost

Dan škole


Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 46643
Ovaj mjesec: 2471
Ovaj tjedan: 285
Danas: 7
preskoči na navigaciju