preskoči na sadržaj
Lokacija

 

PODACI O ŠKOLSKOM PODRUČJU

 

 

        Upisno područje Osnovne škole “Rivarela” Novigrad obuhvaća područje Grada Novigrada površine 24,5 km2 i dio područja općine Brtonigla. Karakteristika ovog područja je velika raspršenost stanovanja učenika, jer područje upisa obuhvaća naselja na  području Grada Novigrada:  Novu Vas, Fiorine i Karigador, zatim područje općine Brtonigla, te Antenal, Maredu i Dajlu. Osim navedenih naselja učenici stanuju i svakodnevno pohađaju nastavu iz zaseoka St. Rozelo, Zidine, Fermići, Salvela, Paulija, Mirna, Kršin, St. Grande, Stancijeta, Strada Contesa, Fakinija, Serbani i Pavići.

 

         Učenici dolaze u školu autobusima ili ih prevoze roditelji. Karigador je smješten na magistralnoj cesti Umag–Pula, a udaljen je sedam km od Novigrada s kojim je vrlo dobro povezan autobusnim linijama što se ne može reći i za Fiorine na lokalnoj cesti Karigador – Brtonigla, a udaljen je 8 km od Novigrada. Nova Vas je najlošije povezana, a ujedno i najudaljenije naselje od Novigrada. Na području Grada Novigrada najveće naselje je Bužinija, oko 5 km udaljeno od Novigrada, smješteno na cesti Buje –Novigrad. Bužinija je dobro povezana autobusnim linijama s gradom.

         Novigrad je najveće naselje, broji oko 4 tisuće stanovnika. Najveći broj učenika naše škole živi u gradu Novigradu i udaljeni su od škole do 1.5 km.

         Većina je naselja ovog područja s gradom dobro povezana asfaltiranim cestama. Njima se stanovništvo koristi u svakodnevnim migracijama prema većim centrima, tj. Umagu, Poreču i Bujama gdje radi dio stanovništva koje nije zaposleno u novigradskim djelatnostima (turizam, poljoprivreda, tekstilna industrija, trgovina, ribolov, kamenolom itd.). Slabo organiziran lokalni autobusni promet objašnjava se nepostojanjem jakog industrijskog centra, te se stoga stanovništvo pretežito koristi vlastitim prijevozom.

         Na našem upisnom području nisu provedene izmjene u mreži osnovnih škola.

 

 
TražilicaSavjetovanje mladih

Školska brošura


Omoguru

Erasmus+


eTwinning projekti


Katalog knjižnice


Društvene mreže

SLUŽBENA FACEBOOK STRANICA OŠ-SE RIVARELA

 

SLUŽBENI YOUTUBE KANAL OŠ-SE RIVARELA


Medijska pismenost

Dan škole


Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 46643
Ovaj mjesec: 2471
Ovaj tjedan: 285
Danas: 7
preskoči na navigaciju