preskoči na sadržaj
Kreativni kutak

Međunarodni dan obitelji

 

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji u nastavku možete pročitati sastavke učenika 3.b razreda (razrednica: Ivanka Pruhar), a likovne radove pogledajte u Galeriji.

 


Moja obitelj

 

Moju obitelj čine: mama, tata, brat i ja.  Naša obitelj je vesela poput raspjevanih ptičica.

Moja mama se svakog dana prva probudi. Zatim probudi i mene. Spremimo se. Odvede me u školu pa se vrati doma gdje je čekaju moj brat i tata. Moja mama također odvede mog brata u vrtić, a tata ide na posao. Mama također ide na posao. Nakon škole idem kod mame u ured. Napišem zadaću i idem se igrati: loviti leptire rukama, trčati i igrati se sa prijateljima. Sama idem u polje da pojedem crvene jagode i trešnje. Isto idem u polje da se prošećem i da vidim mačiće.

Mislim da je naša obitelj u dobrim odnosima. Ja sam sretna kada se okupimo i zajedno večeramo. Isto sam sretna kada vidim svoje mačke, mačiće i  psiće.

 

Učenica: Ema Tomović

Razred: 3.b

Učiteljica: Ivanka Pruhar

 

 

Moja obitelj

 
Moja obitelj ima šest članova. To su: zaposlena mama, smiješan tata,vitez Teo, baka i djed. A sebe sam zaboravila. Naravno i ja Sara!
Ujutro pospana mama najprije ustane. Zatim moj brat vitez Teo, a onda ja.
Tata spava kao mala beba. Nekad ga čak ja moram probuditi da ne zakasnim u školu, a Teo u vrtić.
Moj djed svaki dan ide u lov, ali bar stigne doći po mene u školu. Kada dođem kući, jako mi je dosadno jer sam sama sa bakom. Napišem zadaću, igram se sa Larom. Kad tata i Teo dođu kući, pojurim do njih.
Za sat vremena mama dođe kući pa zajedno igramo uno. Kasnije me tata vozi na motoru po naselju. Volim kad skupa večeramo jer smo zajedno.
Mislim da je moja obitelj jako: druželjubiva, vesela i šaljiva. Volim svoju obitelj.
 

Učenica: Sara Lolić

Razred: 3.b

Učiteljica: Ivanka Pruhar

 

 

Moja obitelj

 

Moju obitelj čine tri vesele osobe. Prvi se ustaje tata, pa mama i posljednja ja. Naš dan počinje ujutro u šest sati. Onda doručkujemo, a zatim se svi počinjemo spremati: ja za školu, tata za posao, a mama za posao po kući. Kad se vratim iz škole prvo jedem pa pišem domaću zadaću. Kada napišem zadaću idem se igrati u parkić. Ja ga zovem "mali parkić vrtić" zato što su u njemu uvijek djeca iz vrtića crtića. Onda idem kući zato što mi je dosadno u parkiću vrtiću. Kada dođem kući dočekaju me veseli mama i tata i onda zajedno večeramo. Onda u devet idem u krevet.

U svojoj se obitelji osjećam sigurno.

 

Učenica: Matea Balta

Razred: 3.b

Učiteljica: Ivanka Pruhar

 

 

Moja obitelj

 

Moja obitelj je mala, a uz nas je i naša nestašna mačka Mici. Naš dan nekad započne tako da me mama probudi. Meni se ne da ustajati, ali se ustanem i ponekad odem kraj tate leći. Onda mi mama kaže da se obučem. Obučem se i odem s mamom u školu. Ponekad se najranije probudi mama, a ponekad tata. U subotu i nedjelju ručamo svi zajedno. Ponekad mama i ja čistimo kuću, a tata ide u trgovinu po namirnice. Zatim mama skuha ručak pa jedemo.

Sretan sam sa svojom obitelji. Moja obitelj je jako dobra, marljiva i vesela poput četiri mravića. Osjećam se veselo kada pomislim na svoju obitelj. Jako volim svoju obitelj!

 

Učenik: Lovro Pejić

Razred: 3.b

Učiteljica: Ivanka Pruhar

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Betina Boban   datum: 14. 5. 2021.

TražilicaSavjetovanje mladih

Školska brošura


Katalog knjižnice


Društvene mreže

 


Medijska pismenost

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 61532
Ovaj mjesec: 2274
Ovaj tjedan: 290
Danas: 26
preskoči na navigaciju