preskoči na sadržaj
Vijesti iz Rivarele

Dani kruha u Rivareli


Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje tradicionalno se obilježavaju tijekom mjeseca listopada kako bi kroz različite aktivnosti izrazili zadovoljstvo i zahvalnost za bogatstvo i plodnost naše zemlje, te najvažniji prehrambreni proizvod koji čovjek pravi svojim rukama - kruh.

U sklopu Dana kruha naši su učenici pripremili zanimljive aktivnosti posvećene kruhu i žitaricama. Na ulazu u školu učenici 3.b razreda i njihova učiteljica Ivanka postavili su izložbu žitarica, kruha i različitih peciva domaće radinosti. Cijela škola opojno je mirisala, a neki učenici mirisu nisu mogli odoljeti te se čak jedan dio izložbe i pojeo! 

 

 

Učenici 3.a i 4.a razreda u dogovoru s učiteljicama donijeli su u školu različita peciva - slance, pletenice, pužiće, kiflice i sl. koja su ispekli sa svojim roditeljima, te se zajedno počastili.

 

 

Posebno iznenađenje za sve niže razrede pripremio je 4.b razred pod vodstvom učiteljice Jasne. Kroz zanimljivu prezentaciju 4.b upoznao nas je sa procesom nastanka kruha - kako od žitarice nastaje brašno, koji mu se sastojci moraju dodati kako bi nastao kruh, te što je potrebno učiniti da bi od tijesta koje smo zamijesili nastao ukusan kruh i koje vrste kruha poznajemo. Tijekom demonstracije nastanka kruha učenici su zabavljali publiku sa zagonetkama, pitalicama i narodnim izrekama. Čestitamo 4.b na odličnoj izvedbi i trudu koji su uložili u pripremu prezentacije! Bravo!

 

 

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji.



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ljiljana Kostić   datum: 13. 10. 2017.

Tražilica



IDIZ - izvješće

Savjetovanje mladih

Školska brošura


Katalog knjižnice


Društvene mreže

 


Medijska pismenost

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 151391
Ovaj mjesec: 2507
Ovaj tjedan: 437
Danas: 10




preskoči na navigaciju