2013-12-03 15:28:23

Plodovi zemlje na našem stolu Danas su se našom Školom širili mirisi tradicionalne istarske kuhinje. U mjesecu kada obilježavamo zahvalnost za plodove zemlje prof. Alica Jugovac organizirala je radionicu pod nazivom „Plodovi zemlje na našem stolu“. Tema je bila slanutak ili slanac, od davnina uzgajan u Istri i kao takav spada u najkonzumiraniju grahoricu (mahunarku) na svijetu. Bila su pripremljena tri jela od slanutka: maneštra, salata od slanutka i namaz od slanutka s maslinovim uljem. Jela su pripremili naši profesori Alica Jugovac, Gabrijela Debelić i Roberto Cimador. Posjetitelji radionice, naši učenici i učitelji mogli su kušati ova ukusna jela. Među učenicima koji su oduševljeni kušanim veliki je broj onih koji su prvi put kušali od ove namirnice.

                                 


Osnovna škola Rivarela Novigrad