2021-02-27 17:00:00

Od maškara se ne odustaje!

Koronavirus je izmijenio puno naših navika i prislio nas na organiziranje drugačijih oblika održavanja mnogih uobičajenih aktivnosti iz školskog života (priredbe, međurazredna sportska natjecanja, obilježavanje prigodnih datuma), ili na, našu veliku žalost, odustajanje od istih.

 

Ipak, neki običaji i tradicijska obilježja ne mogu virtualno ni najmanje približiti atmosferu i doživljaj prave školske fešte. Takva je fešta i maskirani dan u školi, tj. pusni utorak koji je ove godine usprkos koroni maskirao učenike nižih razreda naše škole i unio dugoočekivano šarenilo i veselje u prostore škole.

Iako se nije održao tradicionalan maskirani party u višenamjenskom prostoru za učenike viših i nižih razreda na kojem vrhunac zabave uvijek predstavlja biranje naj maske u raznim kategorijama, učenici nižih razreda organizirali su mini maskirani party u svojim razrednim balončićima i sa svojim se učiteljicama dobro zabavili.

U 4. a razredu tog se utorka našlo vrlo zanimljivo i bezvremensko društo i prirodne pojavnosti. Svi su se redom detaljno i stručno predstavili, objasnili i imali što reći o vremenu u koje su se na jedan dan odlučili vratiti; strašilo s pratnjom, svekrva i dvije snahe, likovi iz omiljene videoigrice, sceleton, pauk, sportašica, vila, dječak kojeg je pokupio zombi, agent FBI-a, Nikola Tesla, tvor, likovi iz popularne TV serije, rukometaš reper, vještica.

Zabave ni smijeha, ali i poučnih momenata nije nedostajalo. Učenici su od svojih razrednih vršnjaka mogli naučiti ponešto iz raznih područja; sporta, bajki, književnosti, svijeta filma, kriminalistike, informatičkog sektora i videoigrica, obiteljskih odnosa, prirode i društva, likovne i glazbene umjetnosti, fizike, biologije.

                Svojim optimističnim raspoloženjem i dinamičnim nastupima naši su se četvrtaši zasigurno potrudili otjerati dugu zimu i sve loše iz prošle godine te dozvati proljeće i, nadamo se, bolja vremena.  

 

 

 


Osnovna škola Rivarela Novigrad