2021-02-27 17:21:47

Uspjehom na školskim natjecanjima pozvani na županijska!

Nakon Izmijenjenog vremenika natjecanja i smotri u školskoj godini 2020./2021. u našoj školi održana su natjecanja iz predmeta i predmetnih područja.  S obzirom na provedenu nastavu na daljinu u kojoj nije bilo priprema uživo, uobičajenog interesa za natjecanja nije nedostajalo.

 

 

Prvo u nizu brojnih školskih natjecanja, Čitanjem do zvijezda, provedeno je online krajem prvog polugodišta i okupilo najviše natjecatelja. 12. sezona Nacionalnog projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja - Natjecanje u znanju i kreativnosti "Čitanjem do zvijezda" za osnovne škole okupilo je jedanaestero Rivarelinih knjigoljubaca; četvero učenika sedmog i sedmero učenika osmog razreda. Ovogodišnja tema čitalačkog putovanja do zvijezda je U svijetu knjiga. Na Županijsko natjecanje pozvana je sedmašica Vesna Žinić i osmašice Morena Čakarun i Gaia Koch.

I drugo polugodište nastavilo se uspješno. Školsko natjecanje iz Kemije održano je početkom veljače. Od četvero učenika osmih razreda koji su sudjelovali na natjecanju učenici Marinela Juko i Ivano Bandov pozvani su na Županijsko natjecanje.

Slijedilo je natjecanje iz Tehničke kulture koje se organizira za učenike šestih razreda. Ovogodišnja tema bila je Graditeljstvo. Od pet učenika na Županijsko natjecanje pozvana je učenica Lorena Kajinić.

Morena Čakarun jedina je učenica osmog razreda koja je sudjelovala na Školskom natjecanju iz Biologije. Morena je uspješnim rezultatom na školskoj razini pozvana na Županijsko natjecanje iz Biologije.

Školskom natjecanju iz Talijanskog jezika pristupilo je pet učenika osmih razreda. Najbolji rezultat ostvarila je Saskia Deak koja je pozvana na Županijsko natjecanje.

Na školskom natjecanju iz Matematike sudjelovalo je četvero učenika: tri učenika petog razreda i jedan učenik sedmog razreda. Lucas Fabac, veteran matematičkog natjecanja iz sedmog razreda i njegov mlađi kolega iz petog razreda, debitant Lovren Šavor pozvani su na Županijsko natjecanje iz Matematike.

Rezultati natjecanja iz Engleskog jezika i Vjeronauka još nisu poznati. Nadamo se da će se od 12 učenika osmih razreda koliko ih je sudjelovalo na Školskom natjecanju iz Engleskog jezika i pet učenika sedmih razreda na natjecanju iz Vjeronauka, naći na listi za Županijska natjecanja.

Iako će ove godine zbog pandemije županijska natjecanja biti provedena online u matičnim školama, a učenici biti uskraćeni za onaj ljepši dio natjecanja; putovanja, upoznavanja i druženja s učenicima iz ostalih škola, ne sumnjamo u daljnji uspješan niz naših učenika.

Svim učenicima i njihovim mentorima čestitamo na postignutim uspjesima!


Osnovna škola Rivarela Novigrad