2021-02-09 14:00:00

Dan sigurnijeg interneta

Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu. Ove godine Dan sigurnijeg interneta obilježava se 9. veljače 2021., a tema je „Zajedno za bolji Internet“.

 

 

Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu. (Izvor)

 

U sklopu eTwinning projekta "Pet koraka do istine" naši učenici su vrijedno sudjelovali u radionicama i predavanjima organiziranim povodom ovog dana. Naučili su kako se zaštiti od elektroničkog nasilja te što učiniti i kome se obratiti u slučaju da se elektroničko nasilje dogodilo. No pošto ništa nije crno-bijelo, tako ni internet nije samo loš, te smo se naravno prisjetili onih dobrih i korisnih strana interneta.

 

 

ŠKOLSKA BROŠURA


Osnovna škola Rivarela Novigrad