2020-12-11 13:46:00

Uvođenje online nastave - Predmetna nastava

 Poštovani roditelji,

s obzirom na povećanje broja oboljelih osoba i opasnosti od mogućih nesagledivih posljedica u funkcioniranju društveno-gospodarskih aktivnosti, obavještavam Vas da od ponedjeljka 14. prosinca stupaju na snagu nove mjere u borbi za zaštitu od bolesti Covid-19. To za našu školu, konkretno za učenike predmetne nastave, znači prelazak na online nastavu, tj. rad od kuće (model C).

Budući da se prelaskom na online nastavu nastoji smanjiti mobilnost i koliko je moguće, ograničiti kretanje djece izvan obiteljskog doma, molim Vas da u tom smislu izbjegavajte i ograničite što je više moguće, kontakte, druženja i  okupljanja djece. Uz malo odricanja na kratko vrijeme, imamo priliku na duže vrijeme osigurati više zadovoljstva i zdravlja.

Svjesni činjenice da online nastava teško može zamijeniti atmosferu i  ishode nastave u fizičkoj učionici, radi neodgovornog ponašanja dijela sugrađana bili smo primorani preći na online nastavu. Nažalost, nova žarišta širenja bolesti obiteljska su okupljanja. Neodgovorni pojedinci svojim ponašanjem nastoje umanjiti ozbiljnost situacije, ignoriraju i ne poštuju epidemiološke mjere, preporuke i proceduru u slučaju pojave simptoma bolesti, šire zarazu i dovode u pitanje funkcioniranje cjelokupnog društva. 

Nažalost, svjedoci smo nekontroliranog širenja virusa i u našoj sredini, dramatičnog porasta broja zaraženih i umrlih. Upravo nam to daje za pravo da Vas i Vašu djecu, naše učenike, pozovemo na opće poštivanje svih mjera kako bismo nadolazeće blagdane, a zatim i školske praznike dočekali i proveli u boljoj epidemiološkoj slici.  Stoga Vas molimo  na nužnost odgovornog ponašanja te poštivanja i provedbu odluka i mjera.

Poštovani roditelji, obraćam se Vama da svojim roditeljskim autoritetom i utjecajem djelujete na svoju djecu da se striktno pridržavaju rasporeda sati, pažljivo i temeljito prate upute predmetnih učitelja te odgovorno i uredno, u skladu sa svojim mogućnostima, izvršavaju radne obveze poštujući zadane vremenske rokove. Napominjemo da će aktivnosti, odgojno-obrazovni ishodi, sadržaji i očekivanja nastave na daljinu biti prilagođeni specifičnim uvjetima odvijanju ovog modela nastave.  Molim Vas da rad u virtualnom okruženju shvatite krajnje ozbiljno. Nakon organizacije i provedbe proljetne nastave na daljinu, vjerujem da će nam, uz stečeno virtualno iskustvo, ovoga puta rad u virtualnom okruženju biti lakši. Sve potrebne informacije o organizaciji rada tijekom online nastave  nalaze se u priloženim dokumentima.

Jedino ćemo odgovornim ponašanjem svih nas postići da se  nametnute mjere ublaže kako bismo se 18. siječnja sljedeće godine ponovno našli svi zajedno u školskim klupama i započeli bolju novu godinu.

I pred kraj, podsjećam; Ukoliko za zimske praznike planirate putovati, lijepo Vas molim da deset dana nakon povratka s puta, djeca ostanu kod kuće.

Sigurna u suradnju, podršku i razumijevanje, svima želim zdravlja i svako dobro.

Ravnateljica Škole

Davorka Parmač, prof.

 

Pravila ponašanja u virtualnoj učionici

Raspored školskog zvona

Vozni red školskog autobusa

 

 


Osnovna škola Rivarela Novigrad