2020-12-04 11:31:47

Me, Myself & I

eTwinning je online zajednica škola u Europi gdje odgojno-obrazovni djelatnici mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte i razmjenjivati znanja i iskustva. Osnovna škola - Scuola Elementare Rivarela Novigrad - Cittanova pridružila se eTwinning projektu Me, Myself & I (Ja i sva moja lica) koji je nastao s ciljem promoviranja važnosti i brige za dobro mentalno zdravlje djece i mladih. U projektu sudjeluju učenici 1. b razreda sa svojom učiteljicom Jasnom Andreašić te učiteljica  Jelena Hanzl, psihologinja Iva Gortan i knjižničarka Betina Boban.

Sredinom studenoga  organizirane su prigodne aktivnosti u sklopu projekta Me, Myself & I;  U školskoj knjižnici učenici razredne nastave odigrali su igru Tajni prijatelj, podsjetili se značenja riječi ljubaznost i čarobnih riječi, te su govorili koja ljubazna djela oni čine. Dobili su i bojanke, "osmijeh za ponijeti" i citate o ljubaznosti. Na hodniku su ih dočekali Novi pozdravi – s obzirom da se ne može grliti, označena su  mjesta gdje su se učenici (a i djelatnici) mogli pozdraviti na neke nove načine.

Projektom će se potaknuti učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u vlastitoj zajednici.

Među mnogobrojnim europskim zemljama koje su prepoznale važnost projektnih aktivnosti je i naša škola koja je odlučila sudjelovati sa svojim učenicima i učiteljima.  Suradnja učenika trajat će do lipnja 2021. godine kada će završnom videokonferencijom biti predstavljeni rezultati projekta.

 


Osnovna škola Rivarela Novigrad