2020-12-04 11:22:55

Sportsko priznanje školi i profesorici Marini Galić

Tradicionalna svečanost dodjele priznanja u školskom sportu Istarske županije za školsku godinu 2019. /2020. održana je krajem listopada u Žminju, u Osnovnoj školi Vladimira Gortana. U sklopu sportske svečanosti predstavljen je Godišnjak Školskog športskog saveza Istarske županije.

Među dvadesetak najuspješnijih sportskih školskih djelatnika i škola priznanje za iznimna postignuća u školskom sportu na području Istarske županije uručeno je i Marini Galić, profesorici Tjelesne i zdravstvene kulture u našoj školi. Za izvrsnu organizaciju županijskih sportskih susreta priznanje je dodijeljeno i OŠ-SE RIVARELA. Svečanoj dodjeli u Žminju prisustvovale su profesorica Marina i ravnateljica škole Davorka Parmač.

Priznanjima školi i kolegici i pouzdanoj suradnici obradovao se cijeli kolektiv i podijelio s njom radost prepoznavanja vrijednog i nesebičnog rada. Zaslužena nagrada za rad i trud u pravim je rukama, poruke su njezinih suradnika i kolega iz zajednice, a Marina skromna i samozatajna kakva uistinu i jest osoba, zahvaljuje i dodaje kako priznanje pripada i svim vrijednim ljudima iz radne sredine.

Doprinos u razvijanju sportskih vještina, ali i očuvanja osobnog zdravlja učenika i njegovanju sportske i životne kulture raste iz godinu u godinu ne samo na školskim sportskim terenima nego i izvan novigradskih okvira. Sama činjenica da je rad profesorice Marine zamijećen i prepoznat od struke okupljene u krovnu sportsku županijsku organizaciju Saveza sportova Istarske župnije koju čine predstavnici svih sportova, svih klubova i udruga u županiji, čini ovo priznanje još vrjednijim, a radnu zajednicu ponosnom na takvu djelatnicu i osobu.

Rivarelina dobitnica županijskog sportskog priznanja jedna je od osnivačica odbojkaškog i gimnastičkog kluba, a njezin sportski inkubator iznjedrio je danas priznate sportaše. Njezini bivši učenici državni su reprezentativci i osvajači brojnih odličja na državnoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

U dugogodišnjem, kvalitetnom i nesebičnom radu s djecom i mladima, profesoricu Marinu oduvijek vodi načelo ustrajnosti, upornosti i dosljednosti. Uvijek izuzetno empatična i osjetljiva za potrebe bližnjih, bliska s učenicima, uvijek spremna pružiti pomoć u rješavanju osjetljivih životnih situacija.

I zato je s potpunom opravdanošću ime profesorice Marine Galić ispisano velikim sportskim slovima na stranicama nedavno predstavljenog Godišnjaka Školskog športskog saveza Istarske županije.


Osnovna škola Rivarela Novigrad