2020-12-04 11:16:39

Rivarela u ''novom normalnom''

 

Ovu nastavnu godinu započeli smo u školskim klupama poštujući sve epidemiološke mjere HZJZ i upute koje smo dobili od Ministarstva znanosti i obrazovanja. Učenici i svi djelatnici škole uspješno su se prilagodili novonastaloj situaciji, tzv. novom normalnom te i u ovoj nastavnoj godini, ovisno o epidemiološkoj situaciji ili uživo ili online, nastavljamo sa zanimljivim aktivnostima i projektima

U rujnu smo dočekali novu generaciju prvašića, koji su se upoznali sa školom i svojim školskim obvezama uz pomoć svojih razrednih učiteljica Morene Luk i Jasne Andreašić.

Tijekom studenog sudjelovali smo u malo drugačijem Festivalu za prava djece. Knjižničarka Betina Boban je u sklopu festivala održala radionicu Opasnosti koje je donio Internet. Uz film Naš online život o kojem roditelji trebaju znati učenici četvrtih i petih razreda učili su kako privatnost na internetu može biti narušena, kako se zaštiti od elektroničkog nasilja te što napraviti u slučaju da se elektroničko nasilje dogodi i kome se obratiti za pomoć.

U školi je obilježen Međunarodni dan tolerancije. Učenike se poučavalo i ukazivalo na važnost tolerancije i prihvaćanju različitosti.

Učenici 1.b razreda sa svojom razrednicom obilježili su Međunarodni dan djece. Raznim aktivnosti upoznali su se sa svojim pravima te u druženju, igri, čitanju slikovnica i crtanju proveli ovaj dan važan za svu djecu svijeta.

Učenici 1.a/b i 4.a/b razreda uključili su se u akciju Želim ti osmijeh te poslali svoje lijepe poruke i crteže malenim pacijentima u Klaićevoj bolnici uoči dana svetoga Nikole kako bi im uljepšali bolničku svakodnevicu i izmamili osmijeh na lice.

            Vrijedneučenice i učenici 7. i 8. razreda s knjižničarkom su započeli s priprema za školsko natjecanje „Čitanjem do zvijezda“ koje će se održati u prosincu ove godine. Tema ovogodišnjeg natjecanja glasi: "U svijetu knjiga", a učenici su imali zadatak pročitati 4 knjige: Jadranka Klepac - Miris knjige, Roald Dahl – Matilda, Morea Banićević - Demon školske knjižnice, Liz Pichon - Tom Gates: Svjetski dan knjige: Najbolji u povijesti (dosad).

            Do kraja prvog polugodišta i ove po mnogočemu nepredvidive i neizvjesne  2020. godine preostale su nam još pripreme za obilježavanje prosinačkih aktivnosti; sv. Nikola, Školski medni dan i organizaciju predblagdanskih dana.

 


Osnovna škola Rivarela Novigrad