2020-11-13 12:50:00

Svjetski dan ljubaznosti - 13.11.2020.

U sklopu eTwinning projekta "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica") u koji je naša škola uključena obilježili smo Svjetski dan ljubaznosti.  

U školskoj knjižnici učenici razredne nastave odigrali su igru Tajni prijatelj, podsjetili se značenja riječi ljubaznost i čarobnih riječi, te su nam rekli koja ljubazna djela oni čine. Dobili su i bojanke, "osmijeh za ponijeti" i citate o ljubaznosti.

Na hodniku ih je čekala još jedna aktivnost - "Novi pozdravi". S obzirom da se ne možemo grliti, označili smo mjesta gdje se učenici (a i djelatnici) mogu pozdraviti na neke nove načine.

Međunarodni eTwinning projekt "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica") nastao je s ciljem promoviranja važnosti i brige za dobro mentalno zdravlje djece i mladih. Na početku nove nastavne godine brojni učitelji prepoznali su važnost projekta i započeli provoditi projektne aktivnosti u suradnji s drugim europskim školama. Kroz projekt će se potaknuti učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u vlastitoj zajednici. (Izvor)


Osnovna škola Rivarela Novigrad