2020-09-03 12:55:00

Nova nastavna godina

Poštovani roditelji, dragi učenici,

u ponedjeljak 7. rujna 2020. godine prvi je nastavni dan u novoj 2020. /2021. nastavnoj godini. S obzirom na sadašnje epidemiološke okolnosti i uvjete pred svima nama je iznimno zahtjevan povratak svih učenika u školske klupe. Organizacija u ovoj školskoj godini od svih nas zahtijeva maksimalnu odgovornost, strpljenje, razumijevanje i provođenje mjera sukladno svim propisanim uputama HZJZ-a i MZO-a.

U kreiranju uvjeta za što kvalitetnijom organizacijom nastave, siguran rad u školi i funkcioniranje cjelokupnog sustava te što boljih rješenja za učenike, roditelje i djelatnike u školi, u razradi propisanih modela i uputa u okviru prostornih i kadrovskih mogućnosti Škole, a sukladno epidemiološkim mjerama HZJZ-a i MZO-a detaljno smo za našu Školu razradili iste. 

U suradnji s osnivačem i nadležnim stožerima utvrđeno je da se u našoj Školi, obzirom na prostorne i kadrovske mogućnosti, omogućuje provedbu odgojno obrzovnog rada prema modelu A, što podrazumijeva da se svi učenici obrazuju u školi uz pridržavanje epidemioloških Uputa HZJZ-a.

Naglašavamo kako je iznimno važno poštovati i pridržavati se propisanih mjera i uputa o organizaciji nastave na razini Škole. Dragi roditelji, vaša je uloga vrlo važna u ostvarenju zaštite zdravlja, stoga posebno apeliramo na vas da svojoj djeci ističete važnost održavanja epidemioloških navika u Školi i izvan nje.

Svatko od nas ima važnu ulogu u očuvanju svog i zdravlja zajednice. Jedino uz dosljedno i odgovorno pridržavanje uputa i mjera vezane za poštivanje fizičkog kontakta, higijenu i dezinfekciju ruku, nošenje maski kao i ostalih propisanih pravila, zaštita učenika i djelatnika te članova obitelji, osobito starijih, može imati kvalitetan učinak.

Vjerujemo da ćemo poštivanjem svih preporuka i pravila uspjeti sačuvati svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih kako bismo što bezbolnije prebrodili ovo teško i svima nama zahtjevno razdoblje, a nastavnu godinu realizirati što uspješnije i efikasnije.

Slijedom navedenoga, u skladu s epidemiološkim mjerama HZJZ-a i MZO-a, na razini Škole donesene su mjere i upute o posebnoj organizaciji nastave i rada u Školi.

Navedene mjere odnose se na učenike, roditelje, djelatnike i posjetitelje Škole, a obuhvaćaju ulaz u Školu, propisani razmak, održavanje fizičke distance, obavezu izvođenja odgojno-obrazovnog rada unutar jednog razrednog odjela, mjere vezano uz nošenje maski, pranje i dezinfekciju ruku i prostora.

 

Ravnateljica Škole

Davorka Parmač, prof.


Osnovna škola Rivarela Novigrad