preskoči na sadržaj
Obavijesti, vijesti i najave

Međunarodni tjedan disleksije: 4.-10. listopada 2021.

Tjedan disleksije je godišnji događaj posvećen boljem razumijevanju i podizanju svijesti o disleksiji. Važno je upoznati širu javnost o tome što je disleksija, na koji način prepoznati osobe s disleksijom, osobito učenike, te na koji način ih podržati. Uz poteškoće disleksija nosi jedan drugačiji pogled na svijet i poseban način razmišljanja. Mnoge osobe s disleksijom imaju izraženu maštu, kreativnost te sposobnosti rješavanja problema. Tvrtka Omoguru povodom ovogodišnjeg Tjedna disleksija darovala je slikovnicu "Najposebniji dar" djeci kroz gradske i školske knjižnice - slikovnicu možete posuditi i u našoj školskoj knjižnici. Slikovnicu je kreirala i ilustrirala Tena Kirchmayer, učenica osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” iz Đakova. U njoj na zabavan način upoznaje čitatelje s izazovima s kojim se susreće zbog disleksije te predstavlja što znači biti drugačiji. Alati dostupni pod brandom Omoguru osobama s disleksijom i ostalim teškoćama čitanja olakšavaju, poboljšavaju i potiču čitanje. 

Omoguru Reader aplikacija pruža sljedeće mogućnosti: prilagodbu fonta te razmaka među slovima i redcima, rastavljanje riječi na slogove što olakšava ritam čitanja, postavljanje pozadinske linije za poboljšanje fokusa i praćenja retka, animacija te linije čime se poboljšava brzina čitanja. 

Instalacijom OmoLab plug-ina za Chrome preglednik bilo koja mrežna stranica može se promijeniti u "čitljivi" oblik.

Tvrtka Omoguru je povodom Međunarodnog dana dječje knjige 2. travnja 2021. pripremila kratke priče za djecu od 2. do 5. razreda. Osnovnoškolci ih mogu čitati, vježbati čitanje i tečnost te razumijevanje teksta. Roditelji, učitelji, nastavnici i logopedi pružaju im podršku sadržajem prilagođenim njihovim specifičnim potrebama. Zbirke "Kratke priče za ugodno čitanje" dostupne su u prilogu.

 

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Betina Boban   datum: 4. 10. 2021.

Tražilica

IDIZ - izvješće

Savjetovanje mladih

Školska brošura


Katalog knjižnice


Društvene mreže

 


Medijska pismenost

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 67997
Ovaj mjesec: 425
Ovaj tjedan: 736
Danas: 24
preskoči na navigaciju