preskoči na sadržaj
Obavijesti, vijesti i najave

Medes – medijacija kao nenasilno rješavanje sukoba


OŠ-SE RIVARELA u suradnji s Gradom Novigradom  uključena je od prosinca 2019. godine u projekt „Medes – medijacija kao nenasilno rješavanje sukoba“. U projekt su još uključene obrazovne ustanove iz Italije, Francuske i Španjolske, a cilj uključivanja u projekt je naučiti nastavnike, a potom i učenike (prvenstveno 5.-ih i 6.-ih razreda) korištenju medijacije kao nenasilnog rješavanja sukoba. 

U projekt medijacije u školi uključeni su učenici 5.a/b i 6.a/b razreda, a radionice predmedijacije održavat će članice stručne službe (pedagogica Dolores Fabris, knjižničarka Betina Boban, psihologica Iva Gortan, koordinatorica projekta Jelena Hanzl u suradnji s razrednicima) prema dogovorenom planu i temama:  Emocije i prepoznavanje emocija – ljutnja, Nenasilna komunikacija,  Konflikt i sukobi i Nenasilno rješavanje sukoba.

Škola planira suradnju s partnerima iz Medes projekta (škole i obrazovne ustanove iz Italije, Španjolske i Francuske), ali i mogućnost dodatnog uključivanja u razne tipove i oblike suradnje s novim školama.

Aktivnosti Projekta Medes realizirat će se  tijekom ove i u sljedeće dvije godine.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Pilat Federici   datum: 4. 12. 2020.

Tražilica

Savjetovanje mladih

Školska brošura


Katalog knjižnice


Društvene mreže

 


Medijska pismenost

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 58259
Ovaj mjesec: 4774
Ovaj tjedan: 952
Danas: 2
preskoči na navigaciju