preskoči na sadržaj
Obavijesti, vijesti i najave

Obavijest o odabranim udžbenicima i dodatnim obrazovnim materijalima za šk.god. 2020./2021.

Poštovani roditelji,

u nastavku slijede VAŽNE INFORMACIJE vezane za nabavu udžbenika za obavezne i izborne predmete te dodatne obrazovne materijale za školsku godinu 2020./2021.

UDŽBENICI

Za šk. god. 2020./2021. udžbenici za obvezne i izborne predmete za učenike osnovnih škola bit će osigurani sredstvima Državnog proračuna tako da će svaki učenik/ca udžbenike dobiti besplatno na početku školske godine.

Popis odabranih udžbenika za obvezne i izborne predmete u šk. god. 2020./2021. nalazi se u privitku. 

Nakon ulaska 1. i 5. razreda, te 7. razreda sa predmetima Fizika, Kemija i Biologija u frontalnu provedbu kurikularne reforme u školskoj godini 2019./2020., od sljedeće školske godine u frontalnu provedbu kurikularne reforme ulaze 2., 3., 6., i 7. razred, te 8. razred s predmetima Biologija, Fizika i Kemija. Udžbenici kao i radni materijal će za navedene razrede biti novi (izuzev Geografije u 7. razredu), a u 8. razredima mijenjaju se samo udžbenici Biologije, Fizike i Kemije s pripadajućim radnim bilježnicama. Postojeći udžbenici iz Kataloga odobrenih udžbenika za osnovnu školu za šk. god. 2014./2015. koristit će se u 4. (osim Informatike) i 8. razredu (osim Fizike, Kemije i Biologije).

Udžbenici kupljeni sredstvima Državnog proračuna su vlasništvo škole, te je postupanje s njima regulirano Naputkom o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnog proračuna (NN 46/19).

Učenici i roditelji ili skrbnici imaju obvezu i moraju se brinuti o tome da, nakon završetka školske godine, udžbenike namijenjene višegodišnjem korištenju neoštećene vrate školi kako bi ih mogle koristiti i sljedeće generacije.

Ako učenici izgube ili zbog nepažljivog postupanja onemoguće ponovno korištenje udžbenika predviđenih za višegodišnje korištenje, dužni su nadoknaditi štetu u iznosu od 50% kataloške cijene udžbenika.

DODATNI OBRAZOVNI MATERIJALI

Dodatne obrazovne materijale - radne bilježnice, zbirke zadataka, atlase i ostale obrazovne materijale za 2., 3., 4., 5., 6., 7. i 8. razred nabavljaju učenici tj. roditelji/skrbnici sami prema Popisu dodatnih obrazovnih materijala za šk.god. 2020./2021. koji se nalazi u privitku.

VAŽNO: Sav dodatni obrazovni materijal naveden u Popisu za 1. razred financirat će se iz proračuna Grada Novigrada, dakle roditelji ih ne naručuju niti plaćaju.

SUGLASNOST O KORIŠTENJU DODATNIH OBRAZOVNIH MATERIJALA

Sukladno članku 16. Zakona  o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu škola je, nakon odabira drugih obrazovnih materijala, obvezna zatražiti suglasnost roditelja o korištenju istih u nastavnom procesu.

Molimo Vas da, ako niste, potpisanu Suglasnost dostavite u Tajništvo Škole u periodu od 8 do 15 sati, do petka, 10.7.2020.

Suglasnost se nalazi u privitku.

LIKOVNE MAPE

Za potrebe predmete Likovna kultura, roditelji su dužni nabaviti likovne mape sljedećih nakladnika:

1. razred - Školska knjiga

2. razred - Školska knjiga

3. razred - Alfa

4. razred - Alfa

5. razred - Profil

6. razred - Profil

7. razred - Profil

8. razred - Profil

VAŽNO: Likovne mape za učenike i učenice prvih razreda financirat će se iz Proračuna Grada Novigrada.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ljiljana Kostić   datum: 3. 7. 2020.

Tražilica

Savjetovanje mladih

Školska brošura


Omoguru

Erasmus+


eTwinning projekti


Katalog knjižnice


Društvene mreže

SLUŽBENA FACEBOOK STRANICA OŠ-SE RIVARELA

 

SLUŽBENI YOUTUBE KANAL OŠ-SE RIVARELA


Medijska pismenost

Dan škole


Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 46638
Ovaj mjesec: 2466
Ovaj tjedan: 280
Danas: 2
preskoči na navigaciju