preskoči na sadržaj
Obavijesti, vijesti i najave

Iz ureda Ravnateljice…


Dragi učenici, poštovani roditelji,

svjedoci smo vremena koje će zasigurno obilježiti noviju hrvatsku povijest, vremena koje je promijenilo naše živote, vremena koje je promijenilo svijet. Uslijed borbe protiv pandemije uzrokovane virusom COVID-19 zadesio nas je i najjači potres u Zagrebu u posljednjih 140 godina.

Iza nas su dva tjedna nastave na daljinu, za sve nas veliki iskorak u nepoznato čije smo početne korake doslovno preko noći svi zajedno savladali vjerujući u pozitivne ishode novonastale situacije. Nitko od nas ni u jednom trenutku nije pomislio da neće moći odgovoriti specifičnostima i izazovima virtualnog okruženja i u kratkom smo se vremenu spremno uhvatili u koštac s nastavom na daljinu. Svjesni smo da pitanja ima mnogo i da svakodnevno nailazimo na teškoće, ali ne smijemo zaboraviti da je svima ova situacija zahtjevna te da je iznimno važno međusobno komuniciranje, razumijevanje i strpljenje kako bismo svi zajedno, korak po korak, savladali svakodnevne prepreke.

Zadatak koji je pred nama nije lagan, svi učimo iz dana u dan, pomažemo jedni drugima, ohrabrujemo se i svaki nam je daljnji korak malo lakši, a mi bolji. Takav način rada, zahtijeva mnogo truda, energije, vremena, kreativnosti i snalažljivosti.

Dragi roditelji, pomognite djeci u novonastaloj situaciji održati rutinu. Potičite ih da aktivno sudjeluju u radu, prate dnevne obaveze i redovito ih izvršavaju. Na mrežnim stranicama Škole objavljena je Preporuka dnevnog rasporeda rada od strane MZO-a. Svako će se dijete prilagoditi uputama, ovisno o razredu, ali važno je redovito raditi, pratiti upute učitelja i izvršavati obveze na vrijeme. Ukoliko imaju poteškoća, molim vas da se obavezno obrate razredniku, predmetnom učitelju ili stručnoj službi. Na taj ih način učimo odgovornosti, jer učenje i pisanje zadaća njihova je dužnost. Nemojte raditi umjesto njih, pomažite im i usmjeravajte ih kad naiđu na prepreku, ali naučimo ih samostalnosti, toleranciji i strpljenju. Motivirajte ih pohvalom. Nastava na daljinu ne znači nužno neprestano sjedenje pred računalom. Jako je važno da učenici, uz obrazovne televizijske programe, materijale u virtualnoj učionici, uče iz udžbenika i radnih bilježnica, jer su oni najpouzdaniji izvor znanja i prate nastavni plan i program.

Svaki je učitelj nastavu na daljinu organizirao na najbolji način za svoje učenike, prilagodio ga predmetu i razredu. Načini poučavanja razlikuju se iz razloga što se prilagođavaju određenom razredu i predmetu te oni nisu i nikada neće biti isti, stoga vas molim da ih ne uspoređujete.

Ovo je izvanredna situacija kojoj svi doprinosimo na najbolji mogući način kako bismo izvukli maksimum. Ovo je prilika da naučimo djecu koliko je važno dati sve od sebe u teškim trenucima, pomagati si međusobno, biti solidaran i strpljiv, slušati upute i provoditi kvalitetno slobodno vrijeme s ukućanima.

Svima nama nedostaje život kakav smo vodili do nedavno, ali sigurna sam da ćemo ubrzo, ukoliko budemo odgovorni prema sebi i drugima i disciplinirani, nastaviti živjeti i bolje i kvalitetnije svjesni koliko je malo potrebno da budemo uistinu sretni i ispunjeni.

Vjerujem da će se hodnicima naše Škole uskoro ponovo čuti žamor, veselje i smijeh učenika kojima nedostaju prijatelji, učitelji, njihovi razredi, atmosfera školske knjižnice.

Sigurna sam da ćemo, usprkos svim problemima i preprekama, zajedničkim radom, upornošću, zalaganjem i trudom i ovu školsku godinu uspješno privesti kraju.

Svima želim zdravlja i svako dobro.

Ravnateljica Škole

Davorka Parmač, prof.



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Pilat Federici   datum: 31. 3. 2020.

Tražilica

Savjetovanje mladih

Školska brošura


Omoguru

Erasmus+


eTwinning projekti


Katalog knjižnice


Društvene mreže

SLUŽBENA FACEBOOK STRANICA OŠ-SE RIVARELA

 

SLUŽBENI YOUTUBE KANAL OŠ-SE RIVARELA


Medijska pismenost

Dan škole


Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 46638
Ovaj mjesec: 2466
Ovaj tjedan: 280
Danas: 2




preskoči na navigaciju