preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Webmail

Dan škole

Erasmus+

eTwinning

e-Dnevnik
Kad zvoni?

Školski kalendar

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Vozni red
Školski jelovnik
Anketa
Lajkaš li školsku marendu?
Omoguru
 

Obavijesti, vijesti i najave

Akcija sadnje u OŠ-SE RIVARELA!

Naša škola pridružila se kampanji "Zasadi stablo, ne budi panj!" - Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj. Cilj kampanje je potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i podigli svijest o važnosti stvaranja i očuvanja zelenila te brojnim dobrobitima drveća. U dogovoru s gradskim poduzećem Neapolis i Gradom Novigradom posadili smo dvije sadnice uz košarkaško igralište. U sadnji su sudjelovali učenici nižih razreda koji su uz pomoć djelatnika Neapolisa posadili dvije mlade sadnice stabla murve (bez ploda). Za uspješno provedenu akciju sadnje željeli bismo zahvaliti gradskom poduzeću Neapolis na pripremi zemlje za sadnju, pomoć pri sadnji te donaciju potrebnih materijala. Veliko hvala i poduzeću Medil d.o.o. te Adriatic osiguranju Pula na financijskoj podršci za nabavu sadnica.

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 30. 11. 2021. 10:22

Među najboljim literarnim radovima i OŠ-SE RIVARELA! Vijest ima dokument u privitku

U Zborniku literarnih radova učenika osnovnih škola Odjeci nalaze se najbolji radovi učenika iz cijele Hrvatske, a među njima su se našli i naši Rivarelci, sadašnji i bivši, koji su svoje literarne radove pisali pod mentorstvom učiteljice Gorane Grgurević.

 

Nagrada za najbolji rad Istarske županije dodijeljena je učenici sedmog razreda Ivani Orčik (pjesma "Bijeli san"). Među najboljim literarnim radovima odabrani su i radovi sedmaša Antonia Pezera, Jana Šoljana, Lane Korine Celić i Liama Labinjana. U Odjecima su odabrani i radovi naših bivših osmaša - Nike Zimaja, Valenta Šavora i Morene Čakarun.

 

Radove naših učenika možete pročitati klikom na ::opširnije::.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 26. 11. 2021. 14:29

Akcija "Zasadi stablo, ne budi panj!"

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 24. 11. 2021. 14:27

Sjećanje na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje državni je blagdan i neradni dan u Republici Hrvatskoj i obilježava se 18. studenoga kao trajno sjećanje na sve žrtve Domovinskog rata. Rivarelci su i ove godine prigodnim aktivnostima odali počast i zahvalnost svim žrtvama Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje (Foto-galerija). Vodotoranj izrađen od kartona i tkanine te prigodni panoi ukrašeni radovima učenika 2.b, 3.b, 4.a i 4.b razreda te Produženog boravka postavljeni su u holu škole, a pred njima su, simboličnim činom u znak vječne zahvalnosti svim braniteljima, zapaljene svijeće. I za kraj, prisjetimo se riječi Siniše Glavaševića: Naučiti djecu da se smiju, da misle lijepo, da ih upozorite da njihova htijenja ne budu veća od nebeskog svoda, da njihove ruke ne prljaju ničija djetinjstva i ničije želje, morate ih jednostavno naučiti da ljube.

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 18. 11. 2021. 16:00

Međunarodni dan tolerancije

Međunarodni dan tolerancije obilježava se 16. studenoga. Opća skupština Ujedinjenih naroda pozvala je sve svoje članice UN-a na obilježavanje ovog dana poštovanja i uvažavanja drugačijih, u skladu s Deklaracijom o načelima tolerancije UNESCO-a iz 1995. godine. To je dan koji nas podsjeća na poštovanje i uvažavanje drugačijih od nas.

U suradnji s Centrom za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje „Krugovi“ iz Zagreba školska psihologinja organizirala je radionice za učenike 2., 3. i 4. razreda. Krajnji cilj radionica je povećanje svijesti o prihvaćanju različitosti. 

Fotografije s radionica pogledajte u Foto-galeriji.

laugh

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 17. 11. 2021. 13:44

Svjetski dan ljubaznosti

Svjetski dan ljubaznosti obilježava se 13. studenoga diljem svijeta, a obilježen je i u Rivareli. Mali Rivarelci su naučili da nježnost i ljubaznost nisu znaci slabosti - najbolji dio čovjekovog života su upravo oni mali, bezimeni postupci ljubaznosti i ljubavi. Povodom Svjetskog dana ljubaznosti odabrali smo i najljubaznije učenike i učenice.

laugh

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 16. 11. 2021. 13:29

Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere Vijest ima dokument u privitku

U nastavku pročitajte Odluku o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja zaposlenika OŠ-SE RIVARELA za osobe koje ne ispunjavaju uvjet cijepljenja ili preboljenja bolesti COVID-19.

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 16. 11. 2021. 08:23

Obavijest o održavanju nastave od 15. studenoga 2021.

Dragi učenici, poštovani roditelji,

 

od ponedjeljka 15. studenoga 2021. godine nastava će se u našoj školi odvijati prema MODELU A – nastava u školi, za sve učenike od 1. do 8. razreda i učenike Glazbenog odjela.

 

Uz želju da ostanemo zdravi i odgovorni, srdačno vas pozdravljam!

 

Ravnateljica 
Davorka Parmač, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 12. 11. 2021. 12:16

OBAVIJEST - Dopuna uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici, roditelji i skrbnici,

slijedom pogoršanja epidemiološke situacije Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijeli su dopunu Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19. Dužni smo pridržavati se Uputa s nadom da ćemo zajedničkom suradnjom i trudom ubrzo doprinijeti normalizaciji epidemiološke situacije.

 

Upute HZJZ-a: DOPUNE UPUTA - COVID-19

 

Hvala na suradnji i razumijevanju!

 

Ravnateljica,

Davorka Parmač, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Pilat Federici  datum: 7. 11. 2021. 18:29

Obavijest o načinu održavanja nastave od 8. do 12.11.2021.

Poštovani roditelji, dragi učenici,

 

temeljem procjene epidemiološke situacije na našem području te uz prethodnu suglasnost Osnivača i Stožera nastava će se od 8. do 12. studenoga 2021. godine odvijati kako slijedi:

 

 • MODEL A – (nastava u školi) za učenike od 1. do 4. razreda i
 • MODEL C – (nastava na daljinu) za učenike od 5. do 8. razreda.​

 

Glazbeni odjel:

 • MODEL A – (nastava u školi) za individualnu nastavu iz instrumenta za sve učenike od 1. do 6. razreda uz pridržavanje epidemioloških mjera,
 • MODEL A – (nastava u školi) solfeggio za učenike 1. i 2. razreda,
 • MODEL C – (nastava na daljinu) iz solfeggia za učenike od 3. do 6. razreda, zbora i komornog muziciranja.

 

Uz želju da ostanemo zdravi i odgovorni, srdačno vas pozdravljam!

Ravnateljica
Davorka Parmač, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Pilat Federici  datum: 5. 11. 2021. 13:31

Obavijest za roditelje učenika 5.b razreda Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

 

zbog kontakta sa pozitivnom osobom, učenicima 5.b razreda izrečena je mjera samoizolacije.

Učenicima 5.b razreda propisana je mjera samoizolacije do 6. studenoga u ponoć.

 

Ukoliko je netko od učenika prebolio COVID-19 unutar 9 mjeseci u tom slučaju ne mora u samoizolaciju.

 

U privitku se nalazi detaljna Uputa za samoizolaciju.

 

S poštovanjem,

ravnateljica Davorka Parmač, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 2. 11. 2021. 12:33

OBAVIJEST O MODELU NASTAVE

Poštovani roditelji, dragi učenici,

 

prema obavijesti Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije nastava će se 4. i 5. studenoga 2021. godine, četvrtak i petak, za sve učenike od prvog do osmog razreda odvijati prema MODELU C - nastava na daljinu.

 

Od 8. studenoga 2021. godine nastava će se za sve učenike odvijati u školi, prema MODELU A.

 

Želim vam ugodan odmor sa željom da ostanete zdravi!

 

S poštovanjem,

ravnateljica Davorka Parmač, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Pilat Federici  datum: 30. 10. 2021. 08:46

Održana interna produkcija učenika klavira Glazbenog odjela

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Pilat Federici  datum: 30. 10. 2021. 08:40

Međunarodni dan svjesnosti o mucanju - 22.10.2021.

Međunarodni dan svjesnosti o mucanju obilježava se 22. listopada. Mucanje je poremećaj tečnosti govora koji počinje u djetinjstvu, a okarakteriziran je čestim ponavljanjem glasova ili slogova, čestim produljavanjem zvukova, čestim blokadama i okolišanjem u komunikaciji. Mucanje uzrokuje anksioznost zbog govorenja. No bez obzira na teškoće u govoru, osobe koje mucaju su kreativne, šaljive, pametne i zanimljive. U komunikaciji s osobama s mucanjem preporuča se ne uskakati i ne dovršavati riječi umjesto njih, ne prekidati ih, nego strpljivo slušati do kraja. Primjer toga što ne trebate raditi kada razgovarate s osobama koje mucaju možete pogledati u videu Udruge studenata logopedije Logomotiva.

 

Također, u našoj školskoj knjižnici možete pronaći i slikovnicu Pjev riječi. Glavni lik priče, dječak Marko kreće u školu i po svemu je baš kao i njegovi prijatelji u vrtiću, osim po jednoj stvari - Marko muca. U priči Pjev riječi Marko će nam ispričati kako izgleda njegovo djetinjstvo, čemu se nada i što sve treba svakoga dana učiti i vježbati kako bi svladao vještinu o kojoj drugi ni ne razmišljaju a koja mu je potrebna kako bi se bolje povezao sa svijetom oko sebe.Cilj ove priče je razumjeti teškoću, prihvatiti različitost i razviti suosjećanje prema svakome, posvuda i uvijek, a posebno prema djeci koja mucaju ili imaju neku drugu teškoću povezanu s govorom.

Trudim se kod stričeka Luke i tete Martine jer znam da bih htio biti dobar glumac kada porastem, a za to zanimanje je vrlo važno kako se govori. Zato najviše volim ići subotom na svoje vježbice jer uživam u predstavama sa svojim prijateljima. Volim glumiti da sam netko drugi jer tada mogu govoriti kao netko drugi. Jednoga ću dana možda glumiti u pravome kazalištu i pozvati Karla, Rafu i Piju da me dođu gledati. Siguran sam da ćemo zauvijek ostati prijatelji jer s njima se dobro osjećam. Oni su ja i ja sam oni, razumijemo jedni druge kako se osjećamo, radujemo se svakom poboljšanju našeg govora. Oni su moja „banda“, a ja njihov „bandit“. Jedino bih još volio imati više takvih prijatelja i među ostalom djecom koja nemaju potrgani govor. Uz njih bih se volio osjećati isto tako dobro i prihvaćeno.

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 22. 10. 2021. 15:23

Dan jabuka

Mali Rivarelci su održali tradiciju te su sa svojim učiteljicama Jasnom Andreašić i Sabrinom Simonović i obilježili Dan jabuka - kraljica voća. Pekli su zdrave muffine i ukrasili svoje učionice likovnim radovima. Fotografije možete pogledati u Foto-galeriji.

Učenici 2.b su nakon poučne prezentacije o jabukama dobili zadatak da i sami napišu svojih par rečenica o kraljici voća, a najviše se istaknula učenica Elora, čiji rad možete pročitati klikom na ::opširnije::

 

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 21. 10. 2021. 10:51

Wonder biciklijada u Novigradu

Poštovani roditelji i dragi učenici,

pozvani ste na WONDER biciklijadu u Novigradu, u nedjelju 24. listopada u 11 sati na igralištu u Karpinjanu!

Očekuje vas odlična biciklistička staza duljine osam kilometara i sunčano vrijeme, idealno za dan na otvorenom. Vozimo se od Karpinjana do Marede i natrag.

Mlađa djeca nakon biciklijade imaju prilike sudjelovati u natjecateljskom dijelu na igralištu, i to u kategorijama:

od 3 do 5 god.
od 5 do 7 god.

Sva djeca na biciklijadu moraju doći u pratnji roditelja. Za svu djecu obavezna je zaštitna kaciga. Osigurani su hrana, voda i sokovi za sve sudionike.

Zbog ograničenog broja sudionika obavezna je prijava putem on line obrasca: https://bit.ly/3FSScsT.

Biciklijada se organizira u sklopu projekta
"WONDER - Child Friendly Destination"
koji se sufinancira putem programa transnacionalne suradnje ADRION.

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 19. 10. 2021. 12:47

Dječji tjedan u Rivareli

Dječji tjedan je tradicionalna manifestacija posvećena djeci koja se pod motom Ljubav djeci prije svega održava u prvom tjednu mjeseca listopada posebno osmišljenim sadržajima, s ciljem promicanja dječjih prava, njihovog položaja u društvu u obitelji i lokalnoj zajednici. Svake godine, organizacije koje se bave ljudskim pravima i slobodama, potiču na poduzimanje konkretnih koraka u zaštiti i unapređenju dječjih prava, radi boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece.

Dječji tjedan u Rivareli učiteljice Aleksandra Krt i Jasna Andreašić obilježile su s Kinom u školi. Učenici 1.a i 2.b razreda imali su priliku uživati u filmovima, glazbi, društvenim igrama i nesvakidašnjem školskom druženju.

Fotografije pogledajte u Galeriji.

 laugh

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 12. 10. 2021. 14:32

Obavijest za roditelje učenika i 3.c razreda i PB učenika 3.b i 4.b razreda Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, 

 

zbog kontakta s pozitivnom osobom, učenicima 3.c razreda i učenicima Produženog boravka 3.b i 4. b razreda izrečena je mjera samoizolacije. Učenicima 3.c razreda i učenicima PB 3.b i 4.b razreda propisana je mjera samoizolacije do 18.10. u ponoć.

 

Ukoliko je netko od učenika prebolio COVID-19 unutar 9 mjeseci ili nije bio na nastavi od 6. do 18.10. u tom slučaju ne mora u samoizolaciju.

 

U privitku se nalaze detaljne upute za samoizolaciju.

 

Srdačan pozdrav!

 

Ravnateljica
Davorka Parmač, prof

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 12. 10. 2021. 14:10

Obavijest o školskom projektu "Daruj slikovnicu, daruj igračku"

Povodom Dječjeg tjedna provodimo projekt darivanja slikovnica i igračaka za potrebe Produženog boravka. Molimo razrednike i roditelje da obavijeste djecu o školskom projektu "Daruj slikovnicu, daruj igračku". Darovane slikovnice i igračke djeca mogu ostaviti u kutijama na glavnom ulazu u školu.

 

Hvala na suradnji!

 

Jasna Đurđević i Mirjana Radić,

učiteljice Produženog boravka

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 7. 10. 2021. 13:43

Međunarodni tjedan disleksije: 4.-10. listopada 2021. Vijest ima dokument u privitku

Tjedan disleksije je godišnji događaj posvećen boljem razumijevanju i podizanju svijesti o disleksiji. Važno je upoznati širu javnost o tome što je disleksija, na koji način prepoznati osobe s disleksijom, osobito učenike, te na koji način ih podržati. Uz poteškoće disleksija nosi jedan drugačiji pogled na svijet i poseban način razmišljanja. Mnoge osobe s disleksijom imaju izraženu maštu, kreativnost te sposobnosti rješavanja problema. Tvrtka Omoguru povodom ovogodišnjeg Tjedna disleksija darovala je slikovnicu "Najposebniji dar" djeci kroz gradske i školske knjižnice - slikovnicu možete posuditi i u našoj školskoj knjižnici. Slikovnicu je kreirala i ilustrirala Tena Kirchmayer, učenica osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” iz Đakova. U njoj na zabavan način upoznaje čitatelje s izazovima s kojim se susreće zbog disleksije te predstavlja što znači biti drugačiji. Alati dostupni pod brandom Omoguru osobama s disleksijom i ostalim teškoćama čitanja olakšavaju, poboljšavaju i potiču čitanje. 

Omoguru Reader aplikacija pruža sljedeće mogućnosti: prilagodbu fonta te razmaka među slovima i redcima, rastavljanje riječi na slogove što olakšava ritam čitanja, postavljanje pozadinske linije za poboljšanje fokusa i praćenja retka, animacija te linije čime se poboljšava brzina čitanja. 

Instalacijom OmoLab plug-ina za Chrome preglednik bilo koja mrežna stranica može se promijeniti u "čitljivi" oblik.

Tvrtka Omoguru je povodom Međunarodnog dana dječje knjige 2. travnja 2021. pripremila kratke priče za djecu od 2. do 5. razreda. Osnovnoškolci ih mogu čitati, vježbati čitanje i tečnost te razumijevanje teksta. Roditelji, učitelji, nastavnici i logopedi pružaju im podršku sadržajem prilagođenim njihovim specifičnim potrebama. Zbirke "Kratke priče za ugodno čitanje" dostupne su u prilogu.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 4. 10. 2021. 08:35

Obavijest za roditelje učenika 3.b razreda Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, 

 

zbog kontakta s pozitivnom osobom, učenicima 3.b razreda izrečena je mjera samoizolacije. 

 

Učenicima 3.b razreda propisana je mjera samoizolacije do 5.10. u ponoć.

 

Ukoliko je netko od učenika prebolio COVID-19 unutar 9 mjeseci u tom slučaju ne mora u samoizolaciju. 

 

U privitku se nalazi detaljna Uputa za samoizolaciju.

 

Srdačan pozdrav! 

Ravnateljica
Davorka Parmač, prof

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 23. 9. 2021. 14:47

Obavijest za roditelje učenika 8.b razreda Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, dragi učenici,

 

zbog kontakta s pozitivnom osobom, učenicima 8.b razreda izrečena je mjera samoizolacije. 

 

Učenicima 8.b razreda propisana je mjera samoizolacije do 30.9. u ponoć.

 

Ukoliko je netko od učenika prebolio COVID-19 unutar 9 mjeseci u tom slučaju ne mora u samoizolaciju.

 

U privitku se nalazi detaljna Uputa za samoizolaciju.

 

Srdačan pozdrav!

Ravnateljica
Davorka Parmač, prof

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 23. 9. 2021. 14:43

Obavijest za roditelje učenika 1.b i 3.c razred Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, 


zbog kontakta s pozitivnom osobom, učenicima 1.b i 3.c razreda izrečena je mjera samoizolacije. 


Učenicima 1.b i 3.c razreda propisana je mjera samoizolacije do 1.10. u ponoć.


Ukoliko je netko od učenika prebolio COVID-19 unutar 9 mjeseci ili nije bio na nastavi od 13. do 17.9. u tom slučaju ne mora u samoizolaciju. 


U privitku se nalaze detaljne upute za samoizolaciju 1.b i 3.c razreda.

 

Srdačan pozdrav! 

Ravnateljica
Davorka Parmač, prof

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 21. 9. 2021. 12:36

Obavijest za roditelje učenika 3.a razreda Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, 


zbog kontakta s pozitivnom osobom, učenicima 3.a razreda izrečena je mjera samoizolacije. 


Učenicima 3.a razreda propisana je mjera samoizolacije do 28.9. u ponoć.


Ukoliko je netko od učenika prebolio COVID-19 unutar 9 mjeseci ili nije bio na nastavi 13. i 14.9. u tom slučaju ne mora u samoizolaciju. 


U privitku se nalazi detaljna Uputa za samoizolaciju.

 

Srdačan pozdrav! 

Ravnateljica
Davorka Parmač, prof

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 17. 9. 2021. 13:26

Obavijest za roditelje učenika 5.a razreda Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, dragi učenici,

 

zbog kontakta s pozitivnom osobom, učenicima 5.a razreda izrečena je mjera samoizolacije. 


Učenicima 5.a razreda propisana je mjera samoizolacije do 24.9. u ponoć.


Ukoliko je netko od učenika prebolio COVID-19 unutar 9 mjeseci, u tom slučaju učenik ne mora u samoizolaciju.

 

U privitku se nalazi detaljna Uputa za samoizolaciju.

 

Srdačan pozdrav! 

Ravnateljica
Davorka Parmač, prof

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 15. 9. 2021. 15:29

Svjetski dan prve pomoći

Svjetski dan prve pomoći održava se svake godine druge subote u rujnu. Ove godine datum obilježavanja je 11. rujna 2021. Tom se prilikom prepoznaje važna uloga koju Društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca te drugih organizacija imaju u pružanju obuke prve pomoći širom svijeta. Glavne ciljne skupine Svjetskog dana prve pomoći su djeca, tinejdžeri, mladi ljudi, kao i učitelji, školsko osoblje i roditelji, kako bi naučili prepoznati moguće opasnosti te ih prevenirati. Svjetski dan prve pomoći obilježili smo i u Rivareli.

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 13. 9. 2021. 09:00

Hrvatski olimpijski dan

Hrvatski olimpijski dan (HOD) posvećen je datumu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora 10. rujna i danas je opće prihvaćena manifestacija.

Programom HOD-a potiču se pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi na bavljenje sportom, podsjeća se na važnost olimpijskih načela, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima. Danas su i naši Rivarelci obukli bijele majice koje su "zastave prijateljstva". Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je opće prihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira. Fotografije današnjeg dana pogledajte u Foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 10. 9. 2021. 14:00

Obavijest za roditelje učenika 5.a i 7.a razreda Vijest ima dokument u privitku

Mole se roditelji učenika 5.a i 7.a razreda da pročitaju obavijest koja se nalazi u privitku.

 

Sa željom da ostanemo zdravi, srdačno Vas pozdravljam!

Ravnateljica
Davorka Parmač, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 10. 9. 2021. 13:47

Milottijevi dani - Predstavljanje zbirke notnog izdanja "Solistička i komorna djela Nella Milottija"

Poštovani,

pozivamo Vas na predstavljanje zbirke notnog izdanja Solistička i komorna djela Nella Milottija, povodom obilježavanja 10. obljetnice skladateljeve smrti, u nedjelju 12. rujna 2021. s početkom u 18,00 sati u muzeju Lapidarium (Veliki trg, Novigrad). O zbirci će govoriti autorica, izv. prof. dr. sc. Ivana Paula Gortan-Carlin. U glazbenom dijelu nastupit će: Gitaristički i mandolinistički ansambl Novigrad-Cittanova i Župni zbor sv. Ivana Krstitelja, Dajla.

Gitaristički i mandolinistički ansambl Novigrad-Cittanova sastavljen je od bivših učenika Glazbenog odjela koji djeluje u sastavu OŠ-SE RIVARELA. Njihovim nastupom želi se ukazati na važnost rada Glazbenog odjela u zajednici, kao i na poziv mladima da se uključe u rad glazbenih aktivnosti Katedre Čakavskog sabora za glazbu ali i Glazbenog odjela.

 

Stolice ćemo postaviti na otvorenom zbog epidemioloških mjera.

 

Srdačno,

Ivana Gortan Carlin

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 9. 9. 2021. 13:42

Obavijest za učenike-putnike

Poštovani roditelji, dragi učenici,

 

u izborniku lijevo Vozni red i Kutku za učenike objavljen je vozni red školskog autobusa

 

Sukladno Preporukama za rad u djelatnosti prijevoza putnika autobusima tijekom epidemije koronavirusa, molimo vas da pažljivo pročitate upute za poseban prijevoz učenika i pridržavate se istih.

 • Svi učenici-putnici, neovisno kojeg su razreda, u autobusu trebaju nositi zaštitne maske.
 • Na ulazu u autobus potrebno je dezinficirati ruke. Dezinfekcijsko sredstvo osigurat će prijevoznik.
 • Preporuča se da djeca iz istog razreda sjede uvijek na istim mjestima u autobusu i grupiraju se prema razrednim odjeljenjima.

 

Posebno apeliramo na učenike putnike na izbjegavanje gužvi i održavanje fizičke distance i na autobusnim stajalištima.

 

Ravnateljica Škole

Davorka Parmač, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 7. 9. 2021. 08:30

Solfeggio - obavijest o početku nastave

Poštovani roditelji i dragi učenici,

 

obavještavamo vas da nastava Solfeggia kreće po rasporedu u utorak, 7. rujna.

 

Voditelj Glazbenog odjela

Kristijan Ontl, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 6. 9. 2021. 13:00

Obavijest o Produženom boravku

Poštovani roditelji,

Produženi boravak započet će s radom u prvom tjednu nastave za 2.a i 2.b u utorak, 7. rujna 2021. godine.

Za 1.a, 1.b, 3.a, 3.b i 3.c Produženi boravak započinje drugi tjedan nastave, 13. rujna 2021.

Nastava u Produženom boravku odvijat će se u skladu s novim smjernicama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za školsku godinu 2021./2022. 

Molimo vas da redovito pratite mrežne stranice Škole gdje ćete o svim detaljima organizacije rada u Produženom boravku  biti pravovremeno obavješteni.

 

Ravnateljica Škole

Davorka Parmač, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 3. 9. 2021. 13:26

Nova nastavna godina Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, dragi učenici,

u ponedjeljak 6. rujna 2021. godine prvi je nastavni dan u novoj 2021. /2022. školskoj godini. S obzirom na sadašnje epidemiološke okolnosti i uvjete pred nama je još jedan zahtjevan povratak učenika u školske klupe. Organizacija u ovoj školskoj godini od svih nas zahtijeva odgovornost, strpljenje, razumijevanje i provođenje mjera sukladno svim propisanim uputama HZJZ-a i MZO-a i Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Naglašavamo kako je iznimno važno poštovati i pridržavati se propisanih mjera i uputa o organizaciji nastave na razini Škole. Dragi roditelji, vaša je uloga vrlo važna u ostvarenju zaštite zdravlja, stoga posebno apeliramo na vas da svojoj djeci ističete važnost održavanja epidemioloških navika u Školi i izvan nje.

Svatko od nas ima važnu ulogu u očuvanju svog i zdravlja zajednice. Jedino uz dosljedno i odgovorno pridržavanje uputa i mjera vezane za poštivanje fizičkog kontakta, higijenu i ostalih propisanih pravila, zaštita učenika i djelatnika te članova obitelji, osobito starijih, može imati kvalitetan učinak.

Vjerujemo da ćemo poštivanjem svih preporuka i pravila uspjeti sačuvati svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih kako bismo što bezbolnije prebrodili ovo teško i svima nama zahtjevno razdoblje, a nastavnu godinu realizirati što uspješnije i efikasnije.

Slijedom navedenoga, u skladu s epidemiološkim mjerama HZJZ-a i MZO-a, na razini Škole donesene su mjere i upute o posebnoj organizaciji nastave i rada u Školi.

Veselimo se vašem dolasku i svima želimo uspješan početak nastavne godine.

 

Uz želju da ostanemo zdravi i odgovorni, srdačno Vas pozdravljam!

 

Ravnateljica Škole

Davorka Parmač, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 3. 9. 2021. 11:44

Roditeljski sastanak za učenike prvih razreda

Poštovani roditelji učenika prvih razreda,

roditeljski sastanak učenika prvih razreda održat će se u četvrtak, 9. rujna 2021. godine u matičnim učionicama u 17 sati.

Mole se roditelji da pred Školu dođu malo ranije od zakazanog termina radi potrebne dezinfekcije ruku i nogu i mjerenja tjelesne temperature pri ulasku u Školu. Sa sobom je potrebno ponijeti maske.

Stručna služba Škole

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 3. 9. 2021. 11:26

Prvi dan nastave Vijest ima dokument u privitku

 

Dragi učenici,

 

u ponedjeljak, 6. rujna prvi je nastavni dan za sve učenike naše Škole. S obzirom na epidemiološku situaciju i ova će nastavna godina u nekim segmentima biti zahtjevna.

 

Sigurni smo da ćete svojim odgovornim i ozbiljnim pristupom i poštivanjem svih donesenih uputa i mjera pridonijeti što efikasnijem odgojno-obrazovnom radu u školi, ali prvenstveno očuvanju svog i zdravlja ostalih.

 

Molimo vas da pažljivo pročitate sve upute i mjere vezane uz organizaciju rada prvog nastavnog dana koje se nalaze u dokumentima u privitku:

 

PREDMETNA NASTAVA

RAZREDNA NASTAVA

ULAZI U ŠKOLU

RASPORED ŠKOLSKOG ZVONA

 

Ravnateljica Škole 

Davorka Parmač, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 3. 9. 2021. 11:20

Uvodne informacije iz Glazbenog odjela

Poštovani roditelji, dragi učenici, polaznici Glazbenog odjela,

 

srdačno vas pozdravljamo na početku nove nastavne godine i želimo puno uspjeha, strpljenja i razumijevanja u radu.

 

Kako bi se  glazbeno obrazovanje naših malih glazbenika odvijalo u što sigurnijim uvjetima i sukladno mjerama i uputama HZJZ-a i MZO-a donosimo vam općenite smjernice za rad u Glazbenom odjelu.

 

 • Polaznici Glazbenog odjela na nastavu dolaze s maskama. Za vrijeme održavanja nastave nisu obvezni nositi maske.

 

 • U individualnoj nastavi učitelj  ne koristi instrument na kojem svira učenik.

 

 • Fizički razmak između učitelja i učenika iznosi 2 metra.

 

 • Propisana pauza između individualnih satova iznosi 15 minuta.

 

 • Za vrijeme pauze potrebno je očistiti prostor, dezinficirati instrument i radne površine.

 

 • Nastava solfeggia održavat će se u blok-satovima u skladu s održavanjem propisanog fizičkog razmaka u učionici i s pauzama od 30 minuta za čišćenje i dezinfekciju prostora.

 

O svim detaljnim informacijama, uputama i mjerama o posebnoj organizaciji rada u Školi, kao i rasporedu sati za svakog pojedinog učenika mentori će informirati svoje učenike u individualnim konzultacijama u ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine. 

 

Voditelj Glazbenog odjela

Kristijan Ontl, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 3. 9. 2021. 08:11

Dobro došli, prvašići!

Dragi prvašići,

ulazite u novi svijet koji je ispunjen zanimljivim iskustvima. Znamo da je svaki početak težak, ali ne brinite, u školi se radi, ali i zabavlja.

Uz podršku vaših učiteljica koje vas željno očekuju sve će biti jednostavno. Budite marljivi i dobri, družite se, istražujte, pitajte i svaki će vam dan biti veseo i ispunjen. Radujemo se susretu s vama i želimo vam puno uspjeha, novih prijatelja i trenutaka koje ćete pamtiti cijeli život.

 

Uz želju da ostanemo zdravi i odgovorni, srdačno Vas pozdravljam!

 

Ravnateljica

Davorka Parmač

 

  :: opširnije :: 


objavio: Betina Boban  datum: 30. 8. 2021. 10:40
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

IDIZ - izvješće

Savjetovanje mladih

Školska brošura


Katalog knjižnice


Društvene mreže

 


Medijska pismenost

Vedrina iz učionica


Korisni linkovi

 

 

 

 

 

 

 

 


Zabavno i poučno

 

 

 

 

 

 

 

 


Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 4. 2020.

Ukupno: 67997
Ovaj mjesec: 425
Ovaj tjedan: 736
Danas: 24
preskoči na navigaciju